Popcorn-juustokakku
6 annosta
Valmisteluaika:45 min 
Valmistusaika yhteensä:3 hr 45 min 

Ainekset

  Image

  Korvaavat tuotteet

  Kevyemmän version saat käyttämällä Philadelphia LightiaOletko kokeilunhaluisella tuulella?

  Tutustu kaikkiin muihin tuotteisiin
  Image

  Tiesitkö tämän?

  Tyhjää Philadelphia-rasiaa ei välttämättä tarvitse heittää roskiin. Voit käyttää sitä uudelleen monin eri tavoin.

  Katso vinkit napsauttamalla tästä!

  Työvaiheet

  1. 1

   Leikkaa leivinpaperista kuusi ympyränmuotoista palaa (7 cm) ja aseta ympyrät kuuden mini-irtopohjavuoan pohjalle. (Tai käytä yhtä pienehköä irtopohjavuokaa.)

  2. 2

   Sulata voi. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pane keksit muovipussiin ja hienonna ne kaulimella. Lisää murennettuihin kekseihin sulatettu voi ja sekoita. Taputtele 25 g (1/6) muruseosta kunkin vuoan pohjalle. Pane vuoat jääkaappiin 30 minuutiksi.

  3. 3

   Karamellisoidut omenat: Kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Purista sitruunanmehu omenapalojen päälle, jotta ne eivät muutu ruskeiksi. Sulata tomusokeri paksupohjaisessa kasarissa keskilämmöllä. Kun tomusokeri alkaa sulaa reunoilta, siirtele sitä reunoilta kohti keskustaa. Ole varovainen sulatetun tomusokerin kanssa. Älä sekoita, vaan kääntele kasaria pitämällä kiinni sen kahvasta. Heti kun tomusokeri on ruskistunut tasaisesti, ota kasari liedeltä ja lisää voi. Kääntele omenanpalat varovaisesti seokseen, ja varmista että ne peittyvät kauttaaltaan sulatetulla sokerilla. Keitä omenanpaloja kinuskissa/sulatetussa sokerissa varovasti miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät (tämä ei vie kauaa).

  4. 4

   Täyte juustokakulle: Liota liivatelehtiä kulhossa runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna omenamehua 10–15 sekunnin ajan mikrossa tai pienessä kasarissa, purista vesi pois liivatelehdistä ja sulata ne mehuun. Sekoita, kunnes neste on jäähtynyt. Sekoita tomusokeri ja Philadelphia-juusto kulhossa, kunnes seos pehmenee.

  5. ImagePRO TIP Philadelphia-juuston ja voin tulee olla huoneenlämpöisiä. Näin ainekset sekoittuvat helpommin, ja juustokakusta tulee tasaisempi.

   ImagePRO TIP Kuohukerman tulee olla kylmää ennen vaahdotusta. Näin kermavaahdosta tulee erityisen kevyttä ja ilmavaa, ja se pysyy kuohkeana pidempään.

   ImagePRO TIP Voit panna juustokakun pakastimeen 30 minuutin ajaksi nopeuttaaksesi sen hyytymistä. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kakun edellisenä päivänä, ja antaa sen vetäytyä jääkaapissa yön yli. Juustokakku säilyy jääkaapissa muovikelmulla peitettynä noin 3 päivää. Se voidaan myös pakastaa, jolloin se säilyy hyvin muoviin pakattuna jopa 3 kuukautta. Kakku otetaan jääkaappiin päivää ennen tarjoilua, jos sitä on säilytetty pakastimessa. Kakku peitetään muovilla, joka suojaa sitä sekä kuivumiselta että muiden ruokatavaroiden hajuilta.

  6. 5

   Vaahdota kerma ja sekoita siihen yksi kerrallaan 3 rkl tomusokeria. Jatka vatkaamista, kunnes vaahtoon muodostuu pieniä huippuja. Pane kermavaahto jääkaappiin. Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen. Käytä vispilää, jotta seoksesta tulee tasainen. Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Sekoita kermavaahto varovasti tuorejuusto-liivateseokseen. Lisää valkuaisvaahto.

  7. 6

   Täytä vuoat kerroksittain täytteellä, kinuskikastikkeella ja karamellisoiduilla omenanpaloilla. Viimeistele karamellisoiduilla omenanpaloilla. Varmista, että pinta on tasainen, ja koristele vielä kinuskikastikkeella. Peitä muovikelmulla ja pane jääkaappiin 2–3 tunniksi. Irrota kakut vuoistaan ennen tarjoilua painamalla varovaisesti pohjasta ylöspäin.

  +
  Image

  Saattaisit pitää näistä

  Image

  Klubileipä

  clockValmistusaika:NA