Marja-juustokakku
8 annosta
Valmisteluaika:35 min 
Valmistusaika yhteensä:4 hr 35 min 

Ainekset

  Image

  Korvaavat tuotteet

  Kevyemmän version saat käyttämällä Philadelphia LightiaOletko kokeilunhaluisella tuulella?

  Tutustu kaikkiin muihin tuotteisiin
  Image

  Tiesitkö tämän?

  Tyhjää Philadelphia-rasiaa ei välttämättä tarvitse heittää roskiin. Voit käyttää sitä uudelleen monin eri tavoin.

  Katso vinkit napsauttamalla tästä!

  Työvaiheet

  1. 1

   Saadaksesi korkean juustokakun, käytä 18 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa. Saadaksesi matalan juustokakun, käytä 22 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa.

  2. 2

   Pohja: Sulata voi. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pane keksit muovipussiin ja hienonna ne kaulimella. Lisää murennettuihin kekseihin sulatettu voi ja sekoita. Taputtele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Pane jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

  3. 3

   Liota liivatelehtiä kulhossa runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna 5 rkl kuohukermaa 10–15 sekunnin ajan mikrossa tai pienessä kasarissa, purista vesi pois liivatelehdistä ja sulata ne kermaan. Sekoita, kunnes neste on jäähtynyt.

  4. 4

   Sekoita tomusokeri, Philadelphia-juusto ja vaniljaesanssi kulhossa, kunnes seos pehmenee. Vaahdota kerma ja sekoita siihen yksi kerrallaan 3 rkl tomusokeria. Jatka vatkaamista, kunnes vaahtoon muodostuu pieniä huippuja. Pane kermavaahto jääkaappiin.

  5. ImagePRO TIP Philadelphia-juuston ja voin tulee olla huoneenlämpöisiä. Näin ainekset sekoittuvat helpommin, ja juustokakusta tulee tasaisempi.

   ImagePRO TIP Kuohukerman tulee olla kylmää ennen vaahdotusta. Näin kermavaahdosta tulee erityisen kevyttä ja ilmavaa, ja se pysyy kuohkeana pidempään.

   ImagePRO TIP Voit panna juustokakun pakastimeen 30 minuutin ajaksi nopeuttaaksesi sen hyytymistä. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kakun edellisenä päivänä, ja antaa sen vetäytyä jääkaapissa yön yli. Juustokakku säilyy jääkaapissa muovikelmulla peitettynä noin 3 päivää. Se voidaan myös pakastaa, jolloin se säilyy hyvin muoviin pakattuna jopa 3 kuukautta. Kakku otetaan jääkaappiin päivää ennen tarjoilua, jos sitä on säilytetty pakastimessa. Kakku peitetään muovilla, joka suojaa sitä sekä kuivumiselta että muiden ruokatavaroiden hajuilta.

  6. 5

   Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen. Käytä vispilää, jotta seoksesta tulee tasainen. Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Kääntele kermavaahto tuorejuustoseokseen. Sekoita varovasti. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto seokseen.

  7. 6

   Levitä täyte keksipohjan päälle irtopohjavuokaan. Peitä muovikelmulla ja pane jääkaappiin 4 tunniksi, tai kunnes kakku on hyytynyt.

  8. 7

   Koristele juustokakku marjoilla ja marjakastikkeella.

  +
  Image

  Saattaisit pitää näistä

  Image

  Klubileipä

  clockValmistusaika:NA