1. Ovatko tuotteenne sopivia kasvissyöjille ja vegaaneille?

Philadelphiatuotteet sopivat hyvin kasvissyöjille. Ne eivät kuitenkaan sovi vegaaneille, koska Philadelphia valmistetaan lehmän maidosta.

2. Mistä Philadelphia valmistetaan?

Pääraaka-aineet ovat maito, kerma ja stabilointiaine. Maustetuissa versioissa on lisäksi muita raaka-aineita kuten valkosipulia, mausteita tai ruohosipulia. Pakkauksissa lukee, mitä raaka-aineita tuote sisältää.

3. Olen raskaana, voinko silti syödä Philadelphiaa?

Philadelphia on pastöroitu tuote. Raskaana olevien ei suositella syövän pastöroimattomia juustoja.

4. Sisältääkö Philadelphia vehnää, munaa tai soijaa?

Philadelphia on tuorejuusto, joka sisältää maitoa. Tuote ei sisällä pähkinöitä, vehnää, munaa tai soijaa. Tutustu kuitenkin tarkkaan pakkauksessa olevaan tuoteselosteeseen, jos olet epävarma tuotteen sisällöstä.

5. Sisältääkö Philadelphia gluteenia?

Philadelphia ei sisällä gluteenia.

6. Miksi juuston päällä on joskus nestettä?

Tuorejuuston päällä oleva neste johtuu synereesiksi kutsutusta reaktiosta. On normaalia, että juustosta erottuu hieman nestettä. Neste ei vaikuta tuotteen makuun. Voit joko sekoittaa sen juustoon tai kaataa pois.

7. Käytetäänkö tuotteissa geenimanipuloituja raaka-aineita?

Emme käytä geenimanipuloituja raaka-aineita. Tuotteissamme käytettävien raaka-aineiden tulee täyttää tiukat turvallisuus- ja laatuvaatimuksemme, lain mukaiset vaatimukset sekä asiakkaiden ja kuluttajien tuotteille asettamat vaatimukset.

8. Paljonko Philadelphiassa on rasvaa, suolaa ja energiaa?

Määrät vaihtelevat. Näet kunkin juuston ajan tasalla olevat tuoteselosteet pakkauksista tai tästä sivustosta.

9. Miten Philadelphia valmistetaan?

Prosessi alkaa maidon laadun ja puhtauden tarkistamisella. Sen jälkeen maito pastoröidaan. Näin varmistetaan, että kaikki haitalliset mikrobit kuolevat. Tämän jälkeen aloitetaan homogenointi. Sen aikana maito puristetaan pienten aukkojen läpi, jotta maidon rasva saadaan jakautumaan tasaisesti. Sitten maito jäähdytetään.Maidolle täytyy saada tietty happamuusaste, joka ehkäisee bakteerien kasvamista valmiissa juustossa. Tästä syystä maitoa lämmitetään varovasti ennen mikrobien lisäämistä.Sen jälkeen aloitetaan maidon käyminen. Maitoon lisätään mikrobeja, jotta maidon luonnollinen sokeri (laktoosi) saadaan muutettua maitohapoiksi. Happamuuden lisääntyessä maidon koostumus muuttuu pehmeämmäksi ja hienommaksi.Philadephian kaltaisten juustojen valmistuksessa pehmeästä juustomassasta erotetaan hera. Lopuksi juustoa kuumennetaan, jotta saadaan aikaan haluttu koostumus ja rakenne.Tämän jälkeen perusjuusto on valmis. Juustoon voidaan sitten lisätä juustotyypistä riippuvia ainesosia. Esimerkiksi: suolaa, joka tehostaa juuston makua, stabilointiainetta, joka auttaa juustoa säilyttämään muotonsa ja estää heran erottumisen, ja makuaineita, kuten ruohosipulia, valkosipulia tai yrttejä, voidaan lisätä juustoon ennen sen pakkaamista.

10. Kuinka kauan avattu pakkaus säilyy?

Philadelphiajuusto tulee käyttää viiden päivän kuluessa pakkauksen avaamisesta.

11. Voiko Philadelphiaa pakastaa?

Philadelphiajuustoa ei voi pakastaa, koska pakastaminen rikkoo juuston rakenteen ja heikentää näin juuston laatua. Voit kuitenkin pakastaa sekä uunissa paistetut että ilman paistamista valmistetut juustokakut. Huomaa kuitenkin, että sulatetun juustokakun rakenne voi erota pakastamattoman kakun rakenteesta.

12. Mihin Philadelphiaa voi käyttää?

Philadelphia on erittäin monipuolinen juusto, jota voi käyttää voileivällä tai pikkupurtavien tai ruoan valmistukseen. Philadelphia soveltuu kaikenlaisiin ruokiin aina makeista herkuista alkupaloihin. Kokeile sekoittaa Philadelphiaa kakun koristeluun käytettävään kuorrutukseen, käytä Philadelphiaa creme fraichen sijaan wrapeissa ja fajitaksissa tai kokeile Philadelphiaa dippikastikkeena.Philadelphia sopii loistavasti yhteen sekä mietojen että vahvojen raaka-aineiden kanssa. Kokeile lisätä Philadelphiaa keittoon tai tee currysta kermaisempi lisäämällä hieman Philadelphiaa ja loraus maitoa.Philadelphiasta saa tehtyä myös loistavia kastikkeita. Kun sulatat Philadelphiaa kastikkeeksi, lisää siihen hieman nestettä kuten maitoa tai lientä pienessä kattilassa ja sekoittele kastiketta matalalla lämmöllä. Älä anna kiehahtaa, ettei juusto juoksetu.VINKKI: Philadelphia sekoittuu paremmin muihin raaka-aineisiin sen ollessa huoneenlämpöistä.

13. Miten valmistan täydellisen Philadelphia-juustokakun?

Parhaan tuloksen saat paistamalla juustokakun uunin keskitasossa. Voit tehdä kakusta kevyemmän version käyttämällä Philadelphia Light 12 % -juustoa ja vaihtamalla pohjassa käytettävän voin vähärasvaisempaan margariiniin.

14. Miltä Philadelphian historia näyttää? Ja kuka keksi juuston alun perin?

Amerikkalainen meijerityöntekijä William Lawrence tuotti ensimmäisen tuorejuuston vuonna 1872. Vuonna 1880 juustoa alettiin jaella alumiinifolioon pakattuna The Empire Company -yrityksen alaisena. Juuston nimeksi annettiin Philadelphia, koska kyseisen kaupungin sanottiin olevan laadukkaan ruoan 'koti'. Vuonna 1903 New Yorkista kotoisin oleva Phenix Cheese Company osti koko Philadelphia-tuotannon ja kaikki tuotemerkin oikeudet. Tuotantoa ja tuotemerkkiä kehitettiin edelleen Phenixin yhdistyessä Kraft Cheese Companyn kanssa vuonna 1928. Tällöin tuotantomenetelmistä muokattiin tehokkaampia ja luotettavampia. Nykyään Philadelphia on yksi maailman tunnetuimmista päivittäistavaroiden tuotemerkeistä.