Philadelphia Tuotanto

Tuotanto

Miten Philadelphia valmistetaan?

Prosessi alkaa maidon laadun ja puhtauden tarkistamisella. Sen jälkeen maito pastoröidaan. Näin varmistetaan, että kaikki haitalliset mikro-organismit kuolevat.

Tämän jälkeen aloitetaan homogenointi. Sen aikana maito puristetaan pienten aukkojen läpi, jotta maidon rasva saadaan jakautumaan tasaisesti. Sitten maito jäähdytetään.

Maidolle täytyy saada tietty happamuusaste, joka ehkäisee bakteerien kasvamista valmiissa juustossa. Tästä syystä maitoa lämmitetään varovasti ennen mikrobien lisäämistä.

Tämän jälkeen aloitetaan maidon käyminen. Maitoon lisätään mikrobeja, jotta maidon luonnollinen sokeri (laktoosi) saadaan muutettua maitohapoiksi. Happamuuden lisääntyessä maidon koostumus muuttuu pehmeämmäksi ja hienommaksi.

Philadephian kaltaisten juustojen valmistuksessa pehmeästä juustomassasta erotetaan hera. Lopuksi juustoa kuumennetaan, jotta saadaan aikaan haluttu koostumus ja rakenne.

Tämän jälkeen perusjuusto on valmis. Juustoon voidaan sitten lisätä juustotyypistä riippuvia ainesosia. Esimerkiksi: suolaa, joka tehostaa juuston makua stabilointiainetta, joka auttaa juustoa säilyttämään muotonsa ja estää heran erottumisen makuaineita, kuten ruohosipulia, valkosipulia tai yrttejä, voidaan lisätä juustoon ennen sen pakkaamista.