Tiramisu-juustokakku
No Video
  • Valmisteluaika 45 min
  • Valmistusaika yhteensä 225 min
6

Ainesosat

  • 125 g savoiardikeksiä tai ladyfinger-keksejä
  • 5 rkl vahvaa kahvia
  • 50 g suolatonta voita
  • 440 g Philadelphia Original - tuorejuustoa, huoneenlämpöisenä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 liivatelehteä
  • 55 g + 3 rkl tomusokeria
  • 1 munanvalkuainen
  • 50 g Marabou Tumma suklaa
  • 5 rkl vahvaa kahvia
  • Marabou Maitosuklaa smelt - maitosuklaanappeja tai kahvinpavun muotoisia suklaanappeja, kaakao

Ohjeet

  • Leikkaa leivinpaperista kuusi ympyränmuotoista palaa (7 cm) ja aseta ympyrät kuuden mini-irtopohjavuoan pohjalle. (Tai käytä yhtä pienehköä irtopohjavuokaa.)
  • Sulata voi. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pane keksit muovipussiin ja hienonna ne kaulimella. Yhdistä murennettuihin kekseihin sulatettu voi ja 5 rkl vahvaa kahvia. Sekoita. Taputtele 25 g (1/6) muruseosta kunkin vuoan pohjalle. Pane vuoat jääkaappiin 30 minuutiksi.
  • Liota liivatelehtiä kulhossa runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna 5 rkl kuohukermaa 10–15 sekunnin ajan mikrossa tai pienessä kasarissa, purista vesi pois liivatelehdistä ja sulata ne kermaan. Sekoita, kunnes neste on jäähtynyt. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tasaisin väliajoin noin 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
  • Sekoita kulhossa tomusokeri ja Philadelphia-juusto kunnes seos pehmenee, lisää sitten seokseen loput 5 rkl vahvaa kahvia. Vaahdota kerma ja sekoita siihen yksi kerrallaan 3 rkl tomusokeria. Pane kermavaahto jääkaappiin. Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen. Käytä vispilää, jotta seoksesta tulee tasainen. Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan.
  • Sekoita kermavaahto varovasti tuorejuusto-liivateseokseen. Lisää valkuaisvaahto.
  • Siirrä 2/3 seoksesta omaan kulhoonsa ja sekoita siihen sulatettu suklaa. Jaa suklaatäyte keksipohjien päälle irtopohjavuokiin. Varmista, että pinta on tasainen. Lisää päällimmäiseksi loput 1/3 täytteestä. Varmista, että pinta on tasainen. Peitä muovikelmulla ja pane jääkaappiin 2–3 tunniksi. Irrota kakut vuoistaan ennen tarjoilua painamalla varovaisesti pohjasta ylöspäin. Koristele kaakaojauheella ja Marabou Maitosuklaa smelt - maitosuklaanapeilla.

VinkkejäVinkki

  • Philadelphia-juuston ja voin tulee olla huoneenlämpöisiä. Näin ainekset sekoittuvat helpommin, ja juustokakusta tulee tasaisempi.
  • Kuohukerman tulee olla kylmää ennen vaahdotusta. Näin kermavaahdosta tulee erityisen kevyttä ja ilmavaa, ja se pysyy kuohkeana pidempään.
  • Voit panna juustokakun pakastimeen 30 minuutin ajaksi nopeuttaaksesi sen hyytymistä. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kakun edellisenä päivänä ja antaa sen vetäytyä jääkaapissa yön yli. Juustokakku säilyy jääkaapissa muovikelmulla peitettynä noin 3 päivää. Se voidaan myös pakastaa, jolloin se säilyy hyvin muoviin pakattuna jopa 3 kuukautta. Kakku otetaan jääkaappiin päivää ennen tarjoilua, jos sitä on säilytetty pakastimessa. Kakku peitetään muovilla, joka suojaa sitä sekä kuivumiselta että muiden ruokatavaroiden hajuilta.

Ravintoarvotiedot

Per 100 gramman annos Per annos
Energia 1711,3 kj
kcal 408,7 kcal
Rasva 30,2 g
Hiilihydraatti 28,2 g
Proteiini 5,7 g
Käytämme evästeitä verkkosivulla vierailun helpottamiseksi.Jos haluat tietää lisää evästeiden toiminnasta tai siitä, kuinka niihin vaikuttavia asetuksia voi muuttaa, lue kohta "Evästeiden käytön periaatteet". Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt Evästeiden käytön periaatteet -kohdassa ilmoittamamme evästeiden käyttötavat.