Philadelphia Glögijuustokakku
No Video
  • Valmisteluaika 30 min
  • Valmistusaika yhteensä 340 min
10

Ainesosat

  • Pohja:
  • 250 g piparkakkuja
  • 80 g voita
  • 900 g Philadelphia Original
  • 200 g skyriä (tai rahkaa)
  • 1 vaniljatanko
  • 100 g tomusokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 3 luomuappelsiinin mehu ja kuori raastettuna
  • Glögikiille:
  • 3 dl mehuglögiä + 3 liivatelehteä
  • Koristeeksi:
  • 50 g mantelilastuja
  • 70 g rusinoita
  • 0.5 dl mehuglögiä

Ohjeet

  • Murskaa piparkakut tehosekoittimessa ja lisää sekaan sulatettu voi. Painele massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (ø 24- 26 cm). Paista 160°:ssa (10 min).
  • Sekoita tuorejuusto ja rahka tasaiseksi massaksi. Raaputa siemenet vaniljatangosta ja sekoita ne tomusokeriin. Lisää täytteeseen. Liota liivatelehtiä pienessä määrässä kylmää vettä (5 min). Sekoita liivate lämmitettyyn appelsiinimehuun, jossa on seassa kuoriraaste. Lisää jäähdytetty liivatemehu juustoseokseen. Sekoita ja levitä pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4-5 tuntia.
  • Liota liivatelehtiä pienessä määrässä kylmää vettä (5 min). Sulata liivate lämmitettyyn glögiin. Kun seos on jäähtynyt, kaada varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Koristele lopuksi paahdetuilla mantelilastuilla ja pienessä glögimäärässä (1/2 dl) marinoiduilla rusinoilla.

VinkkejäVinkki

Ravintoarvotiedot

Per 100 gramman annos Per annos
Energia 2301,1 kj
kcal 549,5 kcal
Rasva 31,6 g
Hiilihydraatti 41,1 g
Proteiini 11,9 g
Käytämme evästeitä verkkosivulla vierailun helpottamiseksi.Jos haluat tietää lisää evästeiden toiminnasta tai siitä, kuinka niihin vaikuttavia asetuksia voi muuttaa, lue kohta "Evästeiden käytön periaatteet". Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt Evästeiden käytön periaatteet -kohdassa ilmoittamamme evästeiden käyttötavat.