Minttu-valkosuklaajuustokakku
6 annosta
Valmisteluaika:35 min 
Valmistusaika yhteensä:2 hr 35 min 

Ainekset

  Image

  Korvaavat tuotteet

  Kevyemmän version saat käyttämällä Philadelphia LightiaOletko kokeilunhaluisella tuulella?

  Tutustu kaikkiin muihin tuotteisiin
  Image

  Tiesitkö tämän?

  Tyhjää Philadelphia-rasiaa ei välttämättä tarvitse heittää roskiin. Voit käyttää sitä uudelleen monin eri tavoin.

  Katso vinkit napsauttamalla tästä!

  Työvaiheet

  1. 1

   Aseta 6–8 erikokoista, pientä muottia (5 cm, 6 cm ja 7 cm) pellille leivinpaperin päälle. Aseta jokaisen muotin sisään muovikelmua, jotta juustokakku ei tarttuisi muotin reunoihin.

  2. 2

   Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi monitoimikoneella. Voit myös laittaa ne muovipussiin ja murskata ne kaulimella tai käsin. Laita keksinmuruset kulhoon ja lisää sulatettu voi. Sekoita hyvin. Paina 25 g keksi-voiseosta jokaisen muotin pohjalle. Laita muotit jääkaappiin ja anna viilentyä 30 minuutin ajan.

  3. 3

   Seos: Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan ja valuta vesi pois. Laita 80 g valkosuklaata metalliseen tai lasiseen, lämmönkestävään kulhoon ja aseta kulho kattilaan, jossa on kuumaa vettä. Sekoita muutaman minuutin välein noin 10 minuutin ajan. Ota kulho pois vesihauteesta ja anna sen jäähtyä. Voit myös sulattaa suklaan mikroaaltouunissa; sekoita sitä 30 sekunnin välein. Valkosuklaan jäähtyessä ota 3 ruokalusikallista 2,2 dl:sta kermaa. Kuumenna kermaa noin 10–15 sekunnin ajan mikroaaltouunissa ja lisää hyvin valutetut liivatelehdet. Sekoita, kunnes seos on kokonaan jäähtynyt. Lisää minttusiirappi. Sekoita sokeri ja Philadelphia keskikokoisessa kulhossa tasaiseksi seokseksi, noin 3 minuutin ajan. Lisää sitten sulanut suklaa ja liivate-kermaseos.

  4. 4

   Vatkaa kuohukerma sauvasekoittimella ja lisää samalla 3 lusikallista sokeria, yksi kerrallaan. Sekoita, kunnes muodostuu kiinteitä huippuja. Säilytä viileässä. Sekoita jäähtynyt liivate-kermaseos Philadelphia-sokeriseokseen. Seos näyttää ensin sekoittumattomalta – sekoita vispilällä tasaiseksi seokseksi. Lisää sitten sulanut valkosuklaa. Vatkaa erillisessä kulhossa munanvalkuaisia, kunnes muodostuu kiinteitä huippuja. Sekoita valmis kermavaahto tuorejuusto-suklaa-liivateseokseen. Sekoita varoen ja maista seosta. Voit lisätä minttusiirappia, jos haluat mausta voimakkaamman. Lisää sitten munanvalkuaisseos.

  5. 5

   Lusikoi juustokakkuseos muotteihin, joissa on keksikerros. Tasoita pinta lastalla.

  6. 6

   Peitä kevyesti muovikelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 2–3 tunnin ajan. Irrota juustokakut tarjoilua varten yksitellen muoteista työntämällä niitä varoen pohjasta.

  7. 7

   Koristele valkosuklaaraasteella ja tuoreilla mintunlehdillä.

  +
  Image