Lime-sitruuna-juustokakku
No Video
  • Valmisteluaika 35 min
8

Ainesosat

  • 150 g vaniljakeksejä
  • 70 g suolatonta voita
  • 500 g Philadelphia Original - tuorejuustoa, huoneenlämpöisenä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 60 g + 3 rkl tomusokeria
  • 1 munanvalkuainen
  • 1 sitruuna
  • 1 lime
  • minivaahtokarkkeja

Ohjeet

  • Saadaksesi korkean juustokakun, käytä 18 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa. Saadaksesi matalan juustokakun, käytä 22 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa. Leikkaa leivinpaperista ympyränmuotoinen pala (18 cm) ja aseta se irtopohjavuoan pohjalle.
  • Sulata voi. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pane keksit muovipussiin ja hienonna ne kaulimella. Lisää murennettuihin kekseihin sulatettu voi ja sekoita. Taputtele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Pane jääkaappiin 30 minuutiksi.
  • Liota liivatelehtiä kulhossa runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna 4 rkl kuohukermaa 10–15 sekunnin ajan mikrossa tai pienessä kasarissa, purista vesi pois liivatelehdistä ja sulata ne kermaan. Sekoita, kunnes neste on jäähtynyt.
  • Pese lime ja sitruuna ja raasta niiden kuoret kulhoon. Halkaise sitruuna ja purista mehu. Sekoita tomusokeri ja Philadelphia-juusto kulhossa, kunnes seos pehmenee. Lisää sitruunanmehu.
  • Vaahdota kerma ja sekoita siihen yksi kerrallaan 3 rkl tomusokeria. Jatka vatkaamista, kunnes vaahtoon muodostuu pieniä huippuja. Pane kermavaahto jääkaappiin.
  • Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen. Käytä vispilää, jotta seoksesta tulee tasainen. Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Kääntele kermavaahto tuorejuustoseokseen. Sekoita varovasti. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto seokseen. Levitä täyte keksipohjan päälle irtopohjavuokaan. Peitä muovikelmulla ja pane jääkaappiin 4 tunniksi, tai kunnes kakku on hyytynyt. Kun kakku on valmis, irrota se vuoasta ja siirrä se kakkulautaselle. Koristele juustokakku raastetulla limen- ja sitruunankuorella sekä minivaahtokarkeilla.

VinkkejäVinkki

  • Philadelphia-juuston ja voin tulee olla huoneenlämpöisiä. Näin ainekset sekoittuvat helpommin, ja juustokakusta tulee tasaisempi.
  • Kuohukerman tulee olla kylmää ennen vaahdotusta. Näin kermavaahdosta tulee erityisen kevyttä ja ilmavaa, ja se pysyy kuohkeana pidempään.
  • Voit panna juustokakun pakastimeen 30 minuutin ajaksi nopeuttaaksesi sen hyytymistä. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kakun edellisenä päivänä, ja antaa sen vetäytyä jääkaapissa yön yli. Juustokakku säilyy jääkaapissa muovikelmulla peitettynä noin 3 päivää. Se voidaan myös pakastaa, jolloin se säilyy hyvin muoviin pakattuna jopa 3 kuukautta. Kakku otetaan jääkaappiin päivää ennen tarjoilua, jos sitä on säilytetty pakastimessa. Kakku peitetään muovilla, joka suojaa sitä sekä kuivumiselta että muiden ruokatavaroiden hajuilta.

Ravintoarvotiedot

Per 100 gramman annos Per annos
Energia 1695,5 kj
kcal 404,9 kcal
Rasva 33,1 g
Hiilihydraatti 18,4 g
Proteiini 6,2 g
Käytämme evästeitä verkkosivulla vierailun helpottamiseksi.Jos haluat tietää lisää evästeiden toiminnasta tai siitä, kuinka niihin vaikuttavia asetuksia voi muuttaa, lue kohta "Evästeiden käytön periaatteet". Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt Evästeiden käytön periaatteet -kohdassa ilmoittamamme evästeiden käyttötavat.