Jälkiruoka mansikoilla
No Video
  • Valmisteluaika 20 min
  • Valmistusaika yhteensä 20 min
8

Ainesosat

  • Kakkupohja: (Tai 1 kpl valmis sokerikakkupohja)
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • Juustokakkukreemi:
  • 200 g Philadelphia Original
  • 1.5 dl kermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 1 l mansikoita koristeluun

Ohjeet

  • Pohja
    Sekoita munat ja sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot, vanilijasokeri ja leivinjauhe. Lisää joukkoon sulatettu voi sekä maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Voitele kakkuvuoka (haljaisija 23 cm) ja kaada taikina vuokaan. Aseta uuni 175 asteeseen ja paista 25 min.
  • Juustokakkukreemi
    Sekoita Philadelphia ja tomusokeri kulhossa. Halkaise vaniljatanko pituussunnassa ja irrota siemenet. Lisää joukkoon kerma ja sekoita kunnes koostumus on kuohkea.
  • Annostele juustokakkukreemiä maun mukaan sokerikakkupohjan päälle ja viimeistele mansikoilla.

VinkkejäVinkki

  • Voit valmistaa juustokakun joko pieninä, valmiiksi annosteltuina paloina tai suurena kakkuna. Mikäli haluat annostella naposteltavat valmiiksi; leikkaa kakkupohja pieniksi paloiksi ennen juustokakkukreemin annostelua. Mikäki haluat tarjota juustokakun annoslaseista; murusta kakkupohja lasin pohjalle ja annostele päälle kreemi sekä mansikat!

Ravintoarvotiedot

Per 100 gramman annos Per annos
Energia 1286,6 kj
kcal 307,3 kcal
Rasva 12,3 g
Hiilihydraatti 41,9 g
Proteiini 7,0 g