Popcorn-juustokakku
No Video
  • Valmisteluaika 45 min
  • Valmistusaika yhteensä 225 min
6

Ainesosat

  • 85 g vaniljakeksejä
  • 65 g suolatonta voita
  • 440 g Philadelphia Original - tuorejuustoa, huoneenlämpöisenä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 liivatelehteä
  • 125 g + 55 g + 3 rkl tomusokeria
  • 1 munanvalkuainen
  • 0.5 dl omenamehua
  • Kinuskikastiketta ja popcornia
  • 1 omena, kuutioitu
  • 1 sitruuna
  • 13 g voita

Ohjeet

  • Leikkaa leivinpaperista kuusi ympyränmuotoista palaa (7 cm) ja aseta ympyrät kuuden mini-irtopohjavuoan pohjalle. (Tai käytä yhtä pienehköä irtopohjavuokaa.)
  • Sulata voi. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pane keksit muovipussiin ja hienonna ne kaulimella. Lisää murennettuihin kekseihin sulatettu voi ja sekoita. Taputtele 25 g (1/6) muruseosta kunkin vuoan pohjalle. Pane vuoat jääkaappiin 30 minuutiksi.
  • Karamellisoidut omenat: Kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Purista sitruunanmehu omenapalojen päälle, jotta ne eivät muutu ruskeiksi. Sulata tomusokeri paksupohjaisessa kasarissa keskilämmöllä. Kun tomusokeri alkaa sulaa reunoilta, siirtele sitä reunoilta kohti keskustaa. Ole varovainen sulatetun tomusokerin kanssa. Älä sekoita, vaan kääntele kasaria pitämällä kiinni sen kahvasta. Heti kun tomusokeri on ruskistunut tasaisesti, ota kasari liedeltä ja lisää voi. Kääntele omenanpalat varovaisesti seokseen, ja varmista että ne peittyvät kauttaaltaan sulatetulla sokerilla. Keitä omenanpaloja kinuskissa/sulatetussa sokerissa varovasti miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät (tämä ei vie kauaa).
  • Täyte juustokakulle: Liota liivatelehtiä kulhossa runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna omenamehua 10–15 sekunnin ajan mikrossa tai pienessä kasarissa, purista vesi pois liivatelehdistä ja sulata ne mehuun. Sekoita, kunnes neste on jäähtynyt. Sekoita tomusokeri ja Philadelphia-juusto kulhossa, kunnes seos pehmenee.
  • Vaahdota kerma ja sekoita siihen yksi kerrallaan 3 rkl tomusokeria. Jatka vatkaamista, kunnes vaahtoon muodostuu pieniä huippuja. Pane kermavaahto jääkaappiin. Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen. Käytä vispilää, jotta seoksesta tulee tasainen. Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Sekoita kermavaahto varovasti tuorejuusto-liivateseokseen. Lisää valkuaisvaahto.
  • Täytä vuoat kerroksittain täytteellä, kinuskikastikkeella ja karamellisoiduilla omenanpaloilla. Viimeistele karamellisoiduilla omenanpaloilla. Varmista, että pinta on tasainen, ja koristele vielä kinuskikastikkeella. Peitä muovikelmulla ja pane jääkaappiin 2–3 tunniksi. Irrota kakut vuoistaan ennen tarjoilua painamalla varovaisesti pohjasta ylöspäin.

VinkkejäVinkki

  • Philadelphia-juuston ja voin tulee olla huoneenlämpöisiä. Näin ainekset sekoittuvat helpommin, ja juustokakusta tulee tasaisempi.
  • Kuohukerman tulee olla kylmää ennen vaahdotusta. Näin kermavaahdosta tulee erityisen kevyttä ja ilmavaa, ja se pysyy kuohkeana pidempään.
  • Voit panna juustokakun pakastimeen 30 minuutin ajaksi nopeuttaaksesi sen hyytymistä. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kakun edellisenä päivänä, ja antaa sen vetäytyä jääkaapissa yön yli. Juustokakku säilyy jääkaapissa muovikelmulla peitettynä noin 3 päivää. Se voidaan myös pakastaa, jolloin se säilyy hyvin muoviin pakattuna jopa 3 kuukautta. Kakku otetaan jääkaappiin päivää ennen tarjoilua, jos sitä on säilytetty pakastimessa. Kakku peitetään muovilla, joka suojaa sitä sekä kuivumiselta että muiden ruokatavaroiden hajuilta.

Ravintoarvotiedot

Per 100 gramman annos Per annos
Energia 1952,2 kj
kcal 466,2 kcal
Rasva 30,7 g
Hiilihydraatti 44,7 g
Proteiini 3,5 g
Käytämme evästeitä verkkosivulla vierailun helpottamiseksi.Jos haluat tietää lisää evästeiden toiminnasta tai siitä, kuinka niihin vaikuttavia asetuksia voi muuttaa, lue kohta "Evästeiden käytön periaatteet". Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt Evästeiden käytön periaatteet -kohdassa ilmoittamamme evästeiden käyttötavat.