Kiinanluumu-juustokakku
No Video
  • Valmisteluaika 155 min
6

Ainesosat

  • 125 g makeita keksejä murennettuina
  • 20 g paahdettuja kuorittuja manteleita
  • 40 g suolatonta sulatettua voita
  • 2 liivatelehteä
  • 250 g kuohukermaa
  • 220 g Philadelphia Original - tuorejuustoa
  • 100 g hienoa sokeria
  • 10 ml kiinanluumusiirappia
  • 50 g säilöttyjä kiinanluumuja, viipaloituna pieniksi kuutioiksi
  • 50 g kiinanluumuja koristeeksi
  • 1 syötävä kultalehtiarkki

Ohjeet

  • Aseta kuusi, hakaisijaltaan n. 7 cm suruista metallista muottia uunipellille. Koon voi valita oman mielen mukaan. Juustokakun pohja valmistetaan sekoittamalla murennetut keksit, kuoritut mantelit ja sulatettu voi keskenään. Jaa keksisekoitus muotteihin ja painele tasaiseksi. Jäähdytä hyvin sillä aikaa, kun valmistelet täytteen.
  • Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä kulhossa, kunnes ne ovat pehmenneet ja valuta hyvin. Lämmitä odotellessasi 50 ml kermaa lämpöiseksi mikroaaltouunissa. Lisää pehmeäksi liuotettu liivate<7b> ja sekoita, kunnes se sulaa. Anna jäähtyä, mutta älä anna hyytyä.
  • Sekoita tasaiseksi kulhossa Philly, sokeri ja kiinanluumusiirappi. Vispaa loput kermasta kovaksi. Vispaa liivate-kerma sekoitus Philly-seokseen. Kääntele siihen vispattu kerma ja kiinanluumupalaset. Anna hyytyä hiukan, kunnes kiinanluumupalaset pysyvät paikoillaan ennen kuin jaat seoksen muotteihin. Tasoita pinnat ja anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
  • Valmistele juustokakut tarjoilua varten poistamalla ne muoteistaan: lämmitä muotteja varovasti lämpöiseen veteen kostutetulla liinalla ja työnnä sitten kevyesti kakku ulos pohjasta käsin. Koristele kukin juustokakku kiinanluumuilla ja kultalehdellä.

VinkkejäVinkki

  • Syötäviä kultalehtiä löytyy kakkujen koristeluun erikoistuneista liikkeistä ja verkosta.
  • Tuoreita kiinanluumuja voidaan käyttää säilöttyjen sijasta tähän reseptiin.

Ravintoarvotiedot

Per 100 gramman annos Per annos
Energia 1376,3 kj
kcal 328,7 kcal
Rasva 23,3 g
Hiilihydraatti 24,9 g
Proteiini 3,7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa 14,2 g
Natrium 0,5 g
Kuitu 0,9 g
josta sokereita 18,0 g